Een design whiteboard van glas
0344 820 236

Uw whiteboard reinigen

Heeft u een vies whiteboard en wilt u uw whiteboard weer schoon hebben? Wij hebben een aantal tips om uw whiteboard weer helemaal schoon te krijgen alsof het nieuw is.

Hoe goed uw whiteboard schoon wordt hangt af van het materiaal van uw whiteboard, en het onderhoud dat u zelf doet om uw whiteboard schoon te houden. Het beste materiaal voor een schoon whiteboard is een geëmailleerd, keramisch whiteboardoppervlak, of een whiteboard van glas. Deze twee soorten whiteboards hebben simpelweg de hoogste duurzaamheid, zijn het makkelijkst schoon te houden en hebben de langste levensduur. Een geverfd stalen whiteboard geeft ook goede resultaten voor niet-professioneel gebruik, maar heeft gewoon een kortere levensduur dan een geëmailleerd of glazen whiteboard.

Als een whiteboard niet meer goed schoonmaakt, kan dat verschillende oorzaken hebben: whiteboard cleaner

 • Het oppervlak van uw whiteboard is vettig

  Als het whiteboardoppervlak vettig is zal de boardmarkerinkt in het vet trekken en op een stroperige manier zichtbaar blijven op uw whiteboardoppervlak. Houd er ook rekening mee dat de whiteboardwisser of andere materialen vaak vettig kunnen zijn en uw whiteboard van een vettig laagje blijven voorzien.

  Gooi daarom eerst alle materialen weg die u heeft en die uw whiteboardoppervlak vettig kunnen maken. Koop gewoon nieuwe materialen om te beginnen die uw whiteboard niet opnieuw vervuilen met vet.

  Ten tweede: maak uw whiteboardoppervlak schoon met een schoon droog doekje en een alcoholhoudende vloeistof zoals spiritus. De alcohol lost het vet van het whiteboardoppervlak op. Nadat het whiteboardoppervlak weer schoon is, zorgt u ervoor dat u geen met vet vervuilde whiteboardaccessoires meer gebruikt. De problemen zullen dan terugkeren.

  Let op: Gebruik nooit bijtende vloeistof zoals verfverwijderaar. Deze vloeistoffen zullen het whiteboard onherstelbaar beschadigen.

 • Uw whiteboard accessoires functioneren niet goed

  Een whiteboard functioneert zo goed als de accessoires die u erop gebruikt. Zorg ervoor dat u boardmarkers gebruikt met inkt die gemakkelijk droog uitwisbaar is, en gebruik een whiteboardwisser of droge doek die schoon is. Maak uw whiteboard ook regelmatig schoon met whiteboardreiniger of een alcoholhoudende vloeistof zoals spiritus.

 • Uw whiteboard is versleten en moet worden vervangen

  Het schrijfoppervlak van uw whiteboard kan na gebruik gewoon slijten. Hoeveel en hoe snel een whiteboard verslijt, hangt af van het materiaal van het oppervlak (geverfd/email/glas), hoeveel het whiteboard wordt gebruikt en hoeveel het whiteboardoppervlak wordt blootgesteld aan UV-stralen en andere milieu-invloeden. Als u uw whiteboard na het schoonmaken met een alcoholhoudende vloeistof niet meer naar behoren kunt laten functioneren, en u gebruikt accessoires van hoge kwaliteit, dan is de kans groot dat uw whiteboard gewoon vervangen moet worden door een nieuw model.

Heeft u vragen over uw whiteboard of whiteboard accessoires? Neem dan contact op met onze klantenservice voor advies. Wij helpen u graag verder.